Skip to content

Hoe meer ik deze methode inzet hoe meer ik mezelf afvraag :
Hoe komt het dat deze methode relatief onbekend is?

Daarvoor nu een podium voor de methode van Dixhoorn.
Jan van Dixhoorn, een onderzoeker pur sang, wilde de bewustwording van de subjectieve en de menselijke kant van het lichaam onderzoeken

Van Dixhoorn heeft vele methodes vanuit diverse kanten bekeken, waaronder yoga en Tai Chi.
Dit om te beoordelen wat effectief is voor mensen met klachten die te maken hebben met spanning. De belangrijkste vraag was en is daarbij :
Hoe reageren zij op adem en ontspanningstechnieken?

Als actief arts in het ziekenhuis op de hart afdeling merkte hij dat mensen klachten hadden die niet direct te maken hadden met hartaandoeningen. Daar heeft hij over een langere periode getoetst hoe mensen reageren op Adem en Ontspanningsinstructies.
Door dit zo te toetsen heeft hij instructies ontwikkeld, waarbij het voelen en waarnemen van binnenuit een belangrijk onderdeel is.

Hierbij is interessant dat:
Hij wetenschappelijk heeft vastgesteld dat de meeste hartpatiënten door de inzet van zijn adem en ontspanningsinstructies positief scoorde. Hierdoor konden ze eerder stoppen met hun hartrevalidatie.
De instructies zijn gericht op de aandacht (o.a. mindfulness), beweging (o.a. yoga) en de (indirecte) adem. Daarnaast laten de zachte manuele technieken je ook voelen hoe het werkelijk met je gaat.
Daarbij ontstaat er ook een verandering in je lichaamssysteem.
Na deze therapie heb je, over je eigen lichaam, het heft weer in handen mede door de:
kracht van bewustwording.

Indien mensen kunnen stoppen met hun revalidatie doordat ze sneller herstellen door verminderde klachten betekent dit dat er minder geld nodig is in de gezondheidszorg.
Hoe mooi kan het zijn?

Ik ben fan!!

Kom jij ook ervaren wat AOT voor jou kan beteken?

Schrijf je in voor een cursus op de website www.voelendbewustzijn.nl of meld je aan voor een individuele basisbehandeling.

Back To Top