Skip to content

Alles of Niets noemen de mensen in de Provence de rivier de Toulourenc. Al een paar zomers heb ik mij kunnen onderdompelen in deze rivier die verbinding heeft met de bron van de Mont Ventoux. Elke keer voel ik de kracht van het water en de natuur.

Vlak bij mijn huis ligt het Spui verbonden met het Haringvliet en de Oude Maas. Een krachtige rivier waar voorheen nog Zalm in heeft gezwommen. Er is veel beweging en stroming in het water. Het vraagt om aanwezigheid en alert zijn. Zo is het ook belangrijk om alert en aanwezig te zijn in je lichaam. Je lichaam te voelen. Het natuurlijke ademproces weer te herstellen net zoals de stroming van het water.

ADEMSTROOM

Met behulp van de Methode van Dixhoorn reis ik met je mee. De afgelopen jaren heb ik ervaren dat deze ‘methode’ geen methode is maar een manier van anders kijken. Neutraal waarnemen zodat er in jouw lichaam en in jouw bewustzijn weer nieuwe mogelijkheden kunnen ontstaan.

Tijdens de begeleiding neem ik je mee en laat je landen in jezelf middels instructies of handgrepen (zachte manuele technieken). Van te voren weet ik niet wat er op jou aansluit. Jij bent uniek en daarvoor heeft iedereen ook een andere weg nodig. Door te landen in je lichaam, jezelf meer te voelen, kunnen er een aantal processen ontstaan, zoals spanningsvermindering, verschuiving van je aandacht, herstelprocessen, lichaamsbewustzijn en de functie van jouw ademhaling komt in beweging..

Vaak zitten we zo vast in een bepaald stramien waardoor we niet meer kunnen zien welke mogelijkheden er nog meer zijn.

Aan welke klachten kun je denken om ademtherapie te starten?

Burn-out, hyperventilatie, slaapproblemen, angsten, paniekaanvallen, gespannen nek- en schouderspieren, benauwdheid, verminderd zelfvertrouwen, faalangst, neurologische problemen, hart en longklachten, stemklachten.

En gewoon simpel geen klachten maar je wil graag nog meer aanwezig zijn in je zelf, zodat jij je eigen ademstroom erkent en herkend.

Elke mens is uniek! De reden van spanningsklachten zijn voor elk mens verschillend. Door te starten met ademtherapie, leer je klachten in de toekomst te voorkomen. Je hoeft niet meer afhankelijk te zijn van een therapeut, want je ontdekt wat je zelf kan doen. En dat je meer kan, dan je zelf denkt!

Tijdens de begeleiding krijg je inzicht in hoe je met je eigen spanning omgaat en hoe je deze spanning zelf kunt regelen. Hierdoor ontstaat er balans tussen spanning en ontspanning.

Er wordt gestart met een basisbehandeling van vier afspraken. Tijdens een afspraak en/of begeleiding onderzoeken we of een klacht te maken heeft met een verhoogde spanning.

D.m.v. voorstelling, aandacht, houding, beweging en (indirecte) ademhaling leer je hoe je zelf je spanning kan verminderen. De instructies kunnen liggend, zittend of staand zijn en voor iedereen uitvoerbaar. Ze sluiten aan bij houdingen in je dagelijkse leven.

Ook als je geen klachten hebt, is het een prachtige manier om je zelf te onderzoeken!!!

VANAF WELKE LEEFTIJD IS DEZE METHODE GESCHIKT?

Vanaf 10 jaar kun je aan deze therapie deelnemen. Tot en met de basisschoolleeftijd is het belangrijk dat ouders bij de therapie aanwezig zijn. Eigenlijk is deze therapie of methode geschikt voor iedereen die meer over zichzelf wil leren.

Bij een aanvullende ziektekostenverzekering wordt deze methode vergoed!

Meer informatie kijk op de website van de Van Dixhoorn Vereniging

Tarieven

Individuele begeleiding: € 70,00 per uur
Adem en Ontspanning in een groep: Euro 15,00 per keer
(indien er een groep start)

Back To Top